dinsdag 12 november 2013

Winkelketen CBA “doet meer”



De eigenaren van de grote winkelketen CBA hebben toegegeven dat zij de auteurs zijn van een brief aan alle personeelsleden waarin er op werd aangedrongen dat ze vooral deel nemen aan de grote demonstratie ter ondersteuning van de regering Orbán van afgelopen 23 oktober.


In de brief gericht aan “de grote familie”die CBA is en die werd verspreid via de chefs van alle aangesloten winkels van de keten, werd de werknemers voorgehouden dat 23 oktober niet alleen een nationale herdenking van de opstand van 1956 betrof, maar ook een goede gelegenheid was om steun te betuigen aan de nationale regering. We moeten onze krachten bundelen, aldus de brief van de directieleden, om een dam op te werpen tegen de machinaties van de postcommunistische en liberale bandieten die ons land verraden en buitenlandse belangen dienen, alles met het doel om het geluk en de welvaart van de Hongaarse burger te beknotten. "Het is belangrijk voor ons allemaal, ware nationale patriotten, om te komen luisteren naar de grootste Hongaarse politicus van onze natie, premier Viktor Orban."

Het was al geen geheim dat de (Hongaarse) eigenaren van de CBA winkelketen fervente aanhangers van de regering Orbán zijn. Naast openlijke steun voor zijn beleid, ondersteunen ze de regeringspartij ook financieel fors (naar verluid met een percentage van de omzet). Daar staat tegenover dat de regering bij nieuwe wet- en regelgeving als het maar enigszins kan het CBA uit de wind houdt of een voordeel geeft. De genoemde mobilisatie van het personeel is echter net weer een stapje verder. Of terug, want het doet natuurlijk wel heel erg denken aan de tijden dat je van de communisten vrijwillig mee moest lopen in de 1 mei optocht. En je kunt je levendig voorstellen dat CBA werknemers die anders over politiek denken, zich hier niet erg prettig onder voelen. Want je weet maar nooit in hoeverre de baas niet alleen steeds
meer doet maar ook op de kleintjes let.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten